Un furnizor local de sisteme de monitorizare prin GPS se duce dupa clienti noi in Germania

Autor: Adelina Mihai 11.08.2009

SAS Grup, furnizor local de sisteme de monitorizare a flotelor auto prin GPS isi extinde activitatea in Germania, printr-o investitie de jumatate de milion de euro, bani proveniti din profitul reinvestit al companiei, din fondurile actionarilor si din linii de finantare.

"Fondurile vor fi investite in primul rand in costurile de operare ale companiei-fiice din Germania, intrucat investitiile in dezvoltarea unor noi solutii si produse vor fi repartizate ca si costuri de business pentru sediul central din Romania", a declarat pentru ZF Adrian Dinu, directorul general al SAS Grup.

El spune ca decizia de a intra pe piata germana a avut in vedere faptul ca "puterea financiara" a potentialilor clienti din Germania este mai mare decat in Romania sau din alte tari din regiune.

Actionarii majoritari ai grupului sunt Adrian Dinu, Cristian Petculescu si Dan Voicu, absolventi de facultati de automatica si calculatoare sau cibernetica din Romania si din strainatate. "In 2007 am avut o cifra de afaceri de 1,2 mil. euro, in crestere cu 282% fata de anul precedent, ceea ce a permis companiei recuperarea tuturor pierderilor din anii precedenti de activitate, in urma investitiilor realizate de la infiintarea sa in 2002", a mai spus Dinu. In perioada 2002-2007, compania a facut investitii in dezvoltarea softului destinat supravegherii flotelor auto si a incheiat anul 2007 cu un profit de 75.000 de euro.

SAS Grup are 20 de angajati, la care se adauga o retea de peste 50 de parteneri care instaleaza sistemele de supraveghere, restul serviciilor (contabilitate, administrare sau marketing) fiind externalizate.

Si in 2008 compania a inregistrat o crestere a afacerilor, care a venit odata cu dublarea portofoliului de clienti, care a depasit 200 de companii. "In 2008, am avut o cifra de afaceri de 1,4 mil. euro, in crestere cu 21.8% fata de anul precedent, in timp ce profitul net a crescut cu 36,7%, ajungand la 108.000 de euro", a mai precizat Dinu.

Rezultatele financiare pentru prima jumatate a anului in curs indica o cifra de afaceri de 822.000 de euro, cu un profit de peste 12.500 de euro si o crestere a numarului de clienti la 350 de companii, potrivit datelor furnizate de companie.

"Pentru 2009, obiectivul pentru compania din Germania este de a fi la sfarsitul primului semestru de anul viitor la nivel de break-even point, date fiind si conditiile economice. Estimam trecerea pe profit in 2010, obiectivele de business urmand sa fie fixate ulterior", a mai spus Dinu.

Businessul companiei din Germania este condus de Guenter Zeisel, care anterior a ocupat functia de director de marketing si vanzari in cadrul companiei eRide Europe, sucursala companiei-mama eRide cu sediul in SUA, care activeaza in domeniul circuitelor integrate pentru navigatie GPS.

Pretul unui echipament GPS pentru flote auto este de 174 de euro, iar serviciile companiei sunt structurate in doua abonamente lunare, care permit monitorizarea consumului sau a furtului de combustibil (cu un pret lunar de 15 euro fara TVA) pentru flote de peste 25 de masini, si rapoarte lunare pentru masini oferite individual, la un abonament de 5 euro/ masina.

Printre competitorii SAS Grup se numara companii ca Arobs Transilvania.