Dupa ce a cumulat datorii de 22 milioane lei, reteaua de magazine Fidelio este preluata de omul de afaceri Costel Chelaru

Ziarul Financiar 14.08.2009

Omul de afaceri sucevean Costel Chelaru, proprietarul firmei de distributie Adicost, a anuntat, vineri, ca va prelua reteaua de magazine Fidelio de la grupul de firme Danilux din Botosani, fara sa precizeze valoarea tranzactiei, transmite Mediafax.

Tranzactia are loc dupa ce lantul de magazine lansat de botosaneanul Daniel Mihaila s-a confruntat cu dificultati financiare, avand datorii la bugetul de stat de 5 milioane de lei si la furnizori de 15-17 milioane lei.

Chelaru a spus ca va fi un transfer de business de la grupul Danilux, apartinand lui Daniel Mihaila, prin preluarea activitatii de retail a grupului.

El a mentionat ca preluarea se va face prin cesiune de actiuni si ca el va deveni asociat unic al firmei Fidelio SRL, care detine în prezent 13 magazine in judetele Botoşani, Suceava, Neamt si Iasi. Acestea au o suprafata totala de 8.500 de metri patrati si dispun de aproximativ 20.000 de tipuri de produse, care au peste 200 de furnizori, multi dintre ei fiind producatori locali.

Chelaru a mentionat ca si-a asumat datoriile pe care urmeaza sa le onoreze.