Cu ce manageri va lucra de acum inainte Timis

Autor: Diana Tudor Stoica 19.08.2009

CrisTim, unul dintre cei mai mari producatori de mezeluri, va fi coordonat din aceasta luna doar de manageri promovati din cadrul companiei, dupa ce Radu Timis, presedintele si actionarul companiei, a decis sa se desparta de echipa de executivi pe care o recrutase in luna iunie a acestui an.

Astfel, pozitia de director de marketing, ocupata din luna iulie de Radu Soare, fost manager al Rompetrol Downstream, a fost preluata luna aceasta de Eugen Ioana, care a fost de asemenea cel care a realizat interimatul acestei pozitii dupa plecarea lui Cristian Ungureanu, omul care a coordonat timp de 11 ani departamentul de marketing al CrisTim.

Recent, si Monalisa Ungureanu, directorul financiar al CrisTim din ultimii cinci ani, a parasit compania, aceasta pozitie fiind detinuta in prezent de Robert Enescu. Pozitiile de director de resurse umane, respectiv director de operatiuni nu au mai fost ocupate, fiind promovati insa angajati din cadrul companiei in functiile de director de logistica si vanzari (Dan Conu), director de achizitii (Alexandru Condeescu) si manager de resurse umane (Dana Enache).

In plus, Radu si Cristina Timis supravegheaza din aceasta luna activitatea fiecarui departament din cadrul companiei. Astfel, in timp ce Radu Timis va coordona departamentele de productie, logistica, vanzari, achizitii si IT, Cristina Timis va coordona departamentele de marketing, juridic, resurse umane si administrativ. In aceasta formula, sotii Timis intentioneaza sa obtina pana la finalul acestui an o crestere a vanzarilor de 40%, comparativ cu rezultatele obtinute in anul precedent.

„CrisTim a obtinut in iulie anul acesta (dupa ce Timis s-a reintors la conducerea companiei - n. red.) o crestere de 20% a afacerilor pe businessul de mezeluri, in conditiile in care in martie inregistram o scadere de 10% a afacerilor dupa doua campanii promotionale in care investisem un milion de euro", spune omul de afaceri.

In urma acestor rezultate, CrisTim a reangajat circa 200 de persoane din cele 260 pe care le-a disponibilizat in prima jumatate a anului. „Din cei pe care i-am disponibilizat, 170 i-am reangajat definitiv, iar 30 temporar. Mai avem in plan alte 50 de angajari, dar doar pe pozitii temporare, pentru ca nu stim cum va evolua mediul economic", spune actionarul CrisTim.

De asemenea, producatorul vrea sa faca noi investitii in cresterea capacitatii de productii si in parcul de masini al companiei, care se va mari cu 46 de masini frigorifice in urmatoarele luni, ca urmare a unei investitii de un milion de euro. „Vrem sa investim trei milioane de euro in cea de-a doua jumatate a anului in achizitia unei linii de ambalat si in cresterea capacitatii de productie, tinta noastra fiind de a atinge o productie de 140-150 de tone de mezeluri pe zi", declara Radu Timis.

El a adaugat ca 70% din fondurile necesare achizitiei vor fi asigurate chiar de producatorii de utilaje si echipamente, restul sumei fiind acoperita printr-o noua linie de credit luata de la UniCredit anul acesta. Planurile omului de afaceri nu se opresc insa aici. Timis vrea sa investeasca anul viitor alte 3,5 mil. euro intr-o noua ferma de porcine.