Un salon de cosmetica din Suceava a luat 16.000 € de la UE

Autor: Adriana Rosoga 20.08.2009

Salonul de cosmetica si infrumusetare corporala Michelle din Suceava care a inregistrat anul trecut afaceri de 18.000 de euro, va primi de la UE peste 26.000 de euro pentru achizitionarea unui aparat de ultima generatie pentru combaterea celulitei, a unui aparat utilizat in tratamente corporale SPA, un calculator si un soft special pentru saloanele de infrumusetare.

"Ne orientam catre o afacere pe termen lung, cu investitii in echipamente performante, care sa ne diferentieze in fata competitorilor, care sa genereze venituri si sa ocupe o cota importanta de piata, avand in vedere exigenta crescanda a publicului si tendinta de aliniere la standardele europene. Acest lucru este greu de realizat din surse proprii, echipamentele sunt costisitoare si atunci am decis sa apelam la fonduri europene prin Programul Operational Regional", spune Simona Cosovanu, actionar al salonului Michelle, care impreuna cu sotul sau a deschis primul cabinet de cosmetica in urma cu sase ani.

Proiectul a fost intocmit impreuna cu doi experti contabili cu experienta si vizeaza dotarea salonului cu echipamente si tehnologii noi. Prin intermediul proiectului au fost achizitionate un aparat Cellu M6 utilizat in combaterea celulitei si Capsula Dermalife Spa-Jet utilizata in tratamente corporale SPA. A mai fost achizitionat un calculator, un soft special pentru saloanele de infrumusetare, precum si o licenta.

Valoarea totala a proiectului este de 191.587 de lei (circa 45.000 de euro), din care 112.795 de lei (16.000 de euro) reprezinta banii pe care salonul Michelle il va primi de la UE. Cei doi actionari au depus proiectul anul trecut la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est cu sediul in Piatra Neamt (adrnordest.ro). Contractul cu Autoritatea de Management care este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei a fost semnat in aprilie 2009, iar termenul de implementare a fost de trei luni.

In prezent, firma a achizitionat echipamentele pe care le-a achitat integral si a depus la sfarsitul lunii iulie 2009 cererea de rambursare. "Contributia proprie a fost asigurata din surse proprii, iar pentru partea care urmeaza sa o incasam ca «asistenta financiara nerambursabila» in suma de 112.795 de lei am reusit sa contractam un credit pe termen scurt la BCR Suceava. Impactul finantarii asupra activitatii salonului este crearea de noi surse de dezvoltare a societatii prin cresterea cifrei de afaceri. De asemenea, am creat noi locuri de munca", explica Simona Cosovanu.

Salonul Michelle avea doi angajati, iar in urma realizarii proiectului au creat alte trei noi locuri de munca. Anul trecut firma a inregistrat o cifra de afaceri de 68.900 de lei (circa 18.000 de euro). "Ca urmare a realizarii noii investitii, se proiecteaza o crestere a cifrei de afaceri cu 50%.