Datoriile totale ale RCS&RDS au urcat la 614 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 20.08.2009

Datoriile RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu TV de pe piata locala, au crescut anul trecut cu peste 100 de milioane de euro, potrivit datelor publicate de companie pe site-ul Ministerului economiei si finantelor.

Astfel, la finele lui 2008 datoriile totale ale companiei controlate de omul de afaceri Zoltan Teszari ajunsesera la 614 milioane de euro, de la 499 milioane de euro cu un an in urma.

RCS&RDS a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 387 mil. euro si venituri totale de 495,2 mil. euro. In acelasi timp operatorul a raportat pierderi de peste 20 de milioane de euro fata de profit net in urma cu un an.

Conform unui convocator publicat de RCS&RDS in Monitorul oficial, actionarii companiei vor discuta luna viitoare o majorare de capital de 49 mil. euro. Conform datelor din Monitorul oficial cu aceasta ocazia RCS&RDS ar putea transforma in actiuni datoriile pe care le are catre actionari sau alte companii.

RCS&RDS este una dintre cele mai indatorate companii locale - creditul sindicalizat de 500 mil. dolari obtinut de operator in 2007 fiind la acea data cel mai mare luat vreodata de o firma privata.

RCS&RDS este cel mai mare operator telecom controlat de un om de afaceri local si singura companie telecom din Romania care s-a extins si in alte tari din regiune.

RCS&RDS este cel mai mare jucator de pe piata de servicii TV din Romania, cu peste 2,5 milioane de abonati pe cablu TV si satelit. In acelasi timp compania este numarul unu pe internet si al doilea jucator pe telefonia fixa.