DJ CULTURE / Cool, nu snob!

Autor: Radu Constantinescu 25.08.2009
Recunosc ca am in calculator un folder numit „muzica de snobi". E un titlu pe jumatate la misto. Ce nu mi se mai pare la fel de misto este sa te duci la set-ul unei DJ-ite care pune „balkan-vibes" in cluburi din Londra si sa-ti fie jena ca te vede lumea dansand pe fragmente din Ciocarlia. Remixate. Dar evidente.
Sa se inventeze dracului o zi a „Rusinii ca esti roman"! In vreme ce Fanfare Ciocarlia are afise la fel de mari ca Depeche Mode prin Viena, la noi sunt aproape underground. Shantel, Kultur Shock si chiar tiganii din Clejani FAC MUZICA. Obisnuiti-va cu ideea!
Nimic nu e mai cool decat sa faci ce-ti place. Daca o sa stai tot timpul stresat ca te vede nu stiu cine si te judeca chiar si atunci cand ar trebui sa te distrezi. .. iarta-ma ca-ti spun, dar ai niste petreceri mai triste decat tarfele lui Marquez...
Daca nici alcoolul nu te poate ajuta sa te relaxezi, daca ritmurile indracite pe care le avem, la naiba (vorba lui Solcanu), in sange, nu te misca si daca manierismul si spleenul iau locul party-animalului din fiecare... atunci vine sfarsitul lumii... O frapiera pe care scrie Moet si o nota de plata monstruoasa nu inseamna distractie. Sau poate pentru unii inseamna (culmea e ca Moet e preferata mea, de ce am asociat-o oare cu snobii?...).
Singur acasa sau la o petrecere la Hilton o sa pun la maximum Disco Partizani, o piesa a lui Shantel, ori ce cate ori o sa am chef! Si o sa sar indiferent ca sunt in chiloti in fata boxelor mele sau la o petrecere „de fite" cu un milion de euro bagati doar in hainele invitatilor. Si mor sa va spun ca oameni din Londra, Paris, Montevideo si Buenos Aires au sarit cu mine!
Asta chiar ca a fost cool.