Coca-Cola inchide si fabrica din Iasi, a treia restructurare, dupa Bucuresti si Oradea. UPDATE: productia va fi mutata in Republica Moldova

Ziarul Financiar 27.08.2009

Coca-Cola Hellenic, cel mai mare producator local de bauturi non-alcoolice, va inchide si fabrica din Iasi, dupa ce in ultimii doi ani a renuntat la alte doua locatii de productie, la Bucuresti si Oradea. La fabrica din Iasi lucreaza 75 de persoane. Coca Cola a mai disponibilizat 200 de angajati de la fabricile din Bucuresti si Oradea.

"Ca urmare a evaluarilor periodice de activitate si infrastructura, in conditiile in care fabrica Iasi produce cu preponderenta pentru Republica Moldova, Compania a luat decizia transferarii capacitatii de productie din Iasi in Republica Moldova", se arata intr-un comunicat al companiei.

Compania ramane astfel cu unitatile din Timisoara, Ploiesti si Poiana Negri.

"Fiecaruia dintre cei 75 de angajati din productie implicati in aceasta consolidare li se vor oferi pozitiile vacante disponibile in cadrul companiei, compatibile calificarii lor profesionale, iar celor 32 de angajati din depozit, posibilitatea de a opta pentru noi locuri de munca, in conditii similare de salarizare, la contractorul care va opera Centrul de Distributie", se mai precizeaza in comunicat.