Fratii Penescu au angajat PricewaterhouseCoopers pentru restructurare

Autor: Diana Tudor Stoica 31.08.2009

Grupul PIC, detinut de fratii Ilie si Cornel Penescu, a semnat un contract cu firma PricewaterhouseCoopers pentru a realiza restructurarea financiara a grupului din judetul Arges, cu afaceri de peste 100 mil. euro si 1.500 de angajati.

"Am angajat si o firma de restructurare financiara, PricewaterhouseCoopers, pentru a actiona pe toate planurile, operational si financiar", a afirmat Dragos Stancu, directorul general al PIC. Reprezentantii companiei nu au declarat insa care este onorariul primit de compania de consultanta, motivand ca este un contract confidential.

Reprezentantii PwC nu doresc sa comenteze aceasta informatie.

Afacerea PIC este condusa in prezent de Ilie si Andrei Penescu, dupa ce omul de afaceri Cornel Penescu, actionarul clubului de fotbal FC Arges, a fost arestat in urma unui scandal din fotbal.

Pentru a salva compania, Ilie Penescu a mai semnat un contract si cu firma Ensight Consulting, care a fost mandatata in special pe proiecte de restructurare operationala. Astfel, PIC a renuntat in acest an la 1.200 de angajati.

Printre "sfatuitorii" lui Penescu se numara si banca de investitii BAC Investments care ar urma sa gaseasca cumparator pentru spatiile de retail detinute de grupul pitestean.