Trend Hospitality va afilia primul hotel al lantului Ramada la Chisinau

Autor: Iuliana Roibu 11.09.2009

"In sfarsit, am trecut granita", spune Tinu Sebesanu, presedintele companiei de consultanta Trend Hospitality, care reprezinta in Romania lantul hotelier Wyndham, dupa ce a anuntat afilierea primului hotel al lantului Ramada la Chisinau. "Pentru noi e foarte important ca am reusit sa semnam acest contract, deoarece am incercat de mai multe ori sa trecem granita spre sud si sa afiliem un hotel in Bulgaria si nu am reusit".

Hotelul Codru din Chisinau este detinut de un grup american, Investment Development Group, si a intrat in renovari pentru a deveni Ramada Chisinau City Center in prima parte a anului 2010. Hotelul va avea in jur de 150 de camere, va fi clasificat la patru stele si va necesita o investitie de "cateva milioane de dolari", conform comunicatului de presa. Studiile de profil arata ca investitia intr-o camera de patru stele este de aproximativ 60.000 de euro, ceea ce ar duce renovarea hotelului Codru la aproximativ 9 milioane de euro. Investment Development Group mai detine un hotel in Chisinau, Nobil Luxury Boutique Hotel, unul dintre cele trei hoteluri de cinci stele din oras. Ramada Chisinau City Center va fi primul hotel afiliat unui brand international din capitala Republicii Moldova.

Sebesanu spune ca semnarea noului contract e importanta si pentru ca piata din Romania s-a micsorat semnificativ in ultimul an, cu aproximativ 50%. "Dintre proiectele pe care le incepusem in urma cu un an, cam jumatate merg in continuare, celelalte le-am inghetat", precizeaza el. Proiectele care merg in continuare sunt hotelurile Ramada din Pitesti, Oradea si Cluj (acestea din urma fiind cel mai aproape de inaugurare, care va avea loc la sfarsitul acestui an).

Sebesanu afirma ca hotelurile care se construiesc in continuare sunt cele ai caror dezvoltatori au reusit sa asigure finantarea pana in vara. Printre hotelurile a caror constructie este deocamdata inghetata se afla si hotelul Ramada Encore, aflat in cartierul Baneasa, dezvoltat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Trend Hospitality a afiliat pana acum sapte unitati Ramada pe piata locala, care au rulat anul trecut afaceri de circa 30 de milioane de euro. Cele mai mari hoteluri afiliate Ramada sunt cele detinute de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.