Cum arata santierul celui mai scump mall din Romania

Ziarul Financiar 11.09.2009

Reuven Havar, country manager al AFI Europe, dezvoltatorul proiectului AFI Palace Cotroceni Mega Mall, spune ca data de deschidere stabilita pentru centrul comercial este 23 septembrie, existand doar o "mica posibilitate" ca deschiderea sa se faca cu cateva zile intarziere.

O cupola care "s-ar putea sa fie cel mai mare dom din Europa, sau macar din regiune", un munte in miniatura, format deocamdata din mai multe stanci, un contur pe podeaua de gresie plina de materiale de constructii, care delimiteaza "albia" prin care va curge un rau, echipe ale chiriasilor care isi masoara spatiile contractate si incep amenajarile, mult praf si agitatie din plin - astfel ar putea fi descrisa o zi de lucru pe santierul AFI Palace Cotroceni Mega Mall - denumit initial Cotroceni Park - proiect care va atrage, pana la finalizare, o investitie de peste 300 de milioane de euro - cea mai mare de pe plan local.

"Avem pe santier 1.500 de muncitori care lucreaza 14 - 16 ore pe zi. Faptul ca nu lucreaza 24 de ore din 24 de ore poate fi un lucru bun, arata ca nu sunt sub presiune", spune Reuven Havar, country manager al dezvoltatorului proiectului. Potrivit acestuia, inaugurarea centrului, stabilita pentru 23 septembrie, ar putea fi intarziata "in cel mai rau caz cu cateva zile".

Despre stadiul in care se afla constructia celui mai scump mall din Romania impreuna cu o galerie foto cititi pe www.businessmagazin.ro.