Dupa "succesul" Dracula Park, doi consilieri strang bani de parc Disneyland la Bucuresti. "Vrem sa punem placute pe care sa scrie «Bucuresteni, aici sunteti dumneavoastra»".

Ziarul Financiar 11.09.2009

Doi consilieri municipali PD-L si-au anuntat intentia de a construi, pe 14 hectare de teren, un parc tip Disneyland, scrie Gandul. Consilierii Mariana Chiris si Mihai Voicu au anuntat ca acesta va fi realizat atat in baza unor parteneriate public-private, cat si prin subscriptie publica. Valoarea investitiei este estimata la 400 de milioane de euro.

Primul pas pentru realizarea acestui proiect nu este redactarea unui proiect de hotarare, care sa fie supus votului consilierilor municipali, ci organizarea unui Teledon. "Teledonul va dura un an, suma minima care va putea fi donata se va stabili undeva intre 2 si 5 euro, iar proiectul de hotarare va fi supus votului Consiliului General la sfarsitul lunii decembrie sau inceputul anului viitor". Consiliera a estimat ca la Teledon vor participa in jur de un milion de bucuresteni. Intrebata daca, in schimbul donatiilor facute, bucurestenii vor deveni actionari sau vor avea acces gratuit in viitorul parc de distractii, doamna Chiris a raspuns: "Nu vor primi nimic. Vrem sa punem placute pe care sa scrie «Bucuresteni, aici sunteti dumneavoastra». Ei trebuie sa constientizeze ca locuiesc intr-un oras minunat". Despre cum spera consilierii sa aduca Disneyland-ul la Bucuresti si care este pozitia oficiala a Primariei Bucuresti cititi pe www.gandul.info.