CIROM: Productia de ciment a scazut cu 30% in S1

Ziarul Financiar 11.09.2009

Productia locala de ciment a scazut in primul semestru din acest an cu 28,8%, de la 4,9 milioane de tone in perioada corespondenta din 2008 la 3,5 milioane de tone, cantitate livrata exclusiv pe piata interna, informeaza Mediafax citand datele patronatului de profil, CIROM.

Datele sunt furnizate de Patronatul din industria cimentului si altor produse minerale pentru constructii din Romania - CIROM, pe baza informatiilor primite de la Institutul National de Statistica.

Productia de clincher, semifabricat din care se obtine cimentul, a scazut in intervalul analizat cu 27%, de la 3,6 milioane de tone la 2,6 milioane de tone.

Vanzarile totale de ciment si clincher au scazut in intervalul ianuarie-iunie cu aproape 31%, de la 5,2 milioane de tone la 3,59 milioane de tone. Volumul din primele sase luni din 2008 include si clincherul exportat, iar in aceeasi perioada din 2009 nu au fost consemnate livrari ale acestui produs, de ciment alb sau alte cimenturi, singurul sortiment fiind cimentul Portland, conform sursei citate.