UPC lanseaza televiziune HD in 32 de orase, in prima parte a lunii octombrie

Autor: Adrian Seceleanu 11.09.2009

UPC, numarul doi pe piata locala de cablu TV, va lansa in prima parte a lunii octombrie servicii de televiziune de inalta definitie, prin care utilizatorii vor avea acces la un numar de aproximativ 10 canale TV cu imagini si audio de inalta rezolutie (High Definition - HD), a declarat Andrew Kearney, vicepresedinte pe marketing al UPC Holding, in cadrul unei intalniri cu jurnalisti din Romania. UPC Holding (Olanda) este compania prin care americanii de la Liberty Global detin controlul asupra operatorului telecom roman.

Televiziunea HD va fi disponibila in cele 32 de orase in care UPC a digitalizat infrastructura de cablu si doar pentru clientii care cumpara si serviciul Digital Video Recorder (DVR), care are in acest moment tarife care pornesc de la 75 de lei pe luna. Serviciul DVR HD ar putea fi mai scump decat cel furnizat in prezent.
Recorderul video (DVR) - prin intermediul caruia clientii pot sa inregistreze pana la 65 de ore de emisiuni TV sau sa opreasca si sa deruleze emisiunile in direct, este un serviciu oferit momentan pe piata doar de UPC Romania, avantaj competitiv care i-a permis companiei sa opreasca declinul pe cablu si sa compenseze pierderea veniturilor generata de scaderile din baza de utilizatori. Fiind un serviciu premium si deocamdata fara concurenta pe piata, serviciul UPC DVR are un tarif de aproximativ trei ori mai mare decat cel mai ieftin pachet de posturi TV prin cablu analogic (de aproximativ 23-25 de lei pe luna).

UPC Romania va oferi mai multe detalii despre pachetul de servicii HD in cadrul unei conferinte de presa, care va avea loc in Bucuresti pe 29 septembrie. In mod obisnuit UPC ogranizeaza conferinte de presa cu cateva zile inainte de lansarea comerciala a unui nou produs/serviciu.

Inainte de lansarea serviciilor HD, UPC Romania va imbunatati gama de servicii disponibile prin recorderul video, respectiv adaugarea unei functii de cautare in programul TV dupa diferite cuvinte cheie (nume de actori, de exemplu) si posibilitatea de a inregistra toate episoadele dintr-un serial TV printr-o singura comanda.

Serviciile DVR ale UPC sunt disponibile in 32 de localitati, printre care Bucuresti, Targoviste, Buzau, Iasi, Timisoara, Zalau sau Ploiesti.