Boc: Am negociat legea salarizarii "pana am cazut sub masa"

Ziarul Financiar 11.09.2009

Premierul Emil Boc a marturisit ca legea unitara a salarizarii in sistemul bugetar, pentru care Guvernul isi va asuma marti raspunderea in fata Parlamentului, este rezultatul unor negocieri prelungite "pana a cazut sub masa", scrie Gandul.

"Toate proiectele de legi pe care Guvernul isi va asuma raspunderea au fost pregatite si negociate luni de zile (...) Le-am fundamentat, le-am adus pe masa, le-am negociat pana am cazut sub masa", a explicat plastic Boc seria de intalniri pe marginea legilor.

De aceea, spune şeful Executivul, Guvernul a si scos in acest moment "cea mai buna formula posibila a legii (salarizarii- n.r.)", in ciuda nemultumirilor formulate de sindicalistii, adaugand ca "o lege mai buna ca aceasta nu poate exista ca punct de pornire in acest moment". Mai mult, reprezentantii confederatiilor sindicale vor avea sansa sa mai discute cu Executivul pe marginea legii salarizarii unice sambata, la ora 16.00, fiind invitati sa-si dea girul pe amendamentele aduse actului normativ de parlamentari.

Mai multe despre discutiile care vor avea loc sambata cu reprezentantii sindicatelor cititi pe www.gandul.info.