Ostahie lasa divizia imobiliara Cometex in afara grupului Altex

Autor: Alexandru Anghel 15.09.2009

Dan Ostahie, proprietarul grupului de retail electroIT Altex, a renuntat la fuziunea dintre Altex si divizia de real estate Cometex, dupa ce in urma cu doua luni fusese aprobata fuziunea de principiu prin absorbtie.

In luna aprilie s-a decis ca Altex sa absoarba Cometex pentru a garanta cu activele sale credite ale grupului in valoare de 11 milioane de euro, dar potrivit comunicatului remis pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, s-a decis renuntarea la proiect si pastrarea companiei pe Bursa.

"E bine sa se dezvolte fiecare pe drumul sau. Cometex va merge in directia sa, ca si pana acum, iar raportul de restructurare financiara a Altex va fi prezentat la final de an", a declarat Dan Ostahie. Ostahie detine 96,87% din titlurile Cometex prin Altex.

Vanzarile Altex, principalul business al grupului detinut de Ostahie, s-au redus cu 50% in prima jumatate a anului, la 83 de milioane de euro.

Totodata, Adunarea Generala a Actionarilor Cometex a decis achizitia de actiuni la compania Alba Iulia Commercial Gallery si mutarea sediului din Suceava in Capitala. Alba Iulia Commercial Gallery este firma prin care Ostahie urmeaza sa dezvolte un centru comercial in localitatea transilvaneana, dupa cum a procedat si cu centrul comercial inaugurat anul trecut in Brasov.

Ostahie spune ca Cometex va continua sa se dezvolte singura si va avea noi proiecte. "Chiar daca exista o incetinire a cererii in piata imobiliara, vom dezvolta Cometex in continuare. Am operat reduceri ale chiriilor in marja pietei si in mallul din Buzau, dar este important sa avem un trafic bun si sa ne dezvoltam in perspectiva extinderii marilor retaileri in afara Bucurestiului", a spus Ostahie.

Aurora Shopping Mall din Buzau, inaugurat anul trecut in urma unei investitii de 25 de milioane de euro, are un grad de ocupare de aproximativ 90% potrivit reprezentantilor companiei.

Cometex a raportat o cifra de afaceri de 13,3 milioane de lei in prima jumatate a anului si un profit de 4,6 milioane de lei. Capitalizarea companiei la Bursa este de 26,1 milioane de lei, la un pret de 70 lei pe actiune, in crestere cu 60% fata de pretul unei actiuni inainte de anuntul fuziunii.