Un an de criza in 20 de scrisori de la manageri

Ziarul Financiar 15.09.2009

La un an de la falimentul grupului american Lehman Brothers, reper esential pentru istoria actualei crize financiare, managerii, consultantii, bancherii si sefii de fonduri de investitii sunt cei mai in masura sa spuna ce efecte a avut acest soc asupra economiei romanesti si asupra modului lor de a gandi afacerile. Cititi in revista Business Magazin.

Adrian Stanciu, Human Synergistics: "Nu prea am inteles ce implicatii poate avea caderea Lehman Brothers pana foarte tarziu (...) Atunci m-am speriat destul de rau."

Bogdan Georgescu, Colliers International: "Puteam sa iau unele decizii cu cateva luni mai devreme, in decembrie, insa am tot sperat ca lucrurile isi vor reveni."

Alexandru Costin, Adobe Romania: "Tocmai investisem la bursa si am realizat cu ocazia caderii bancii de investitii ca am devenit fortat un investitor pe termen lung."

Cornel Marian, Oresa Ventures: "Luni, 15 septembrie, a cazut Lehman Brothers. Si primul gand a fost 'bine ca am facut tranzactia vineri, pentru ca incepand de luni nu mai puteam accesa un astfel de pachet de finantare'."

Florin Talpes, Softwin: "Caderea de acum un an a Lehman Brothers cred ca a fost ca un dus rece. O senzatie oarecum similara cu cea resimtita in 11 septembrie 2001."

Vezi www.businessmagazin.ro.