Adamescu Junior a devenit presedintele Flamingo, in locul lui Dragos Simion

Ziarul Financiar 16.09.2009

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, proprietarul magazinului Unirea din Capitala, a fost numit in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al retailerului IT&C si de electrocasnice Flamingo International (FLA), in locul lui Dragos Simion. Familia Adamescu dtine circa 17% din actiunile Flamingo, prin intermediul firmei Nova Trade.

"Alinierea intereselor actionarilor pe un singur plan de relansare a fost obiectivul meu principal in ultimele noua luni. Consider ca acest obiectiv a fond indeplinit, compania deblocand astfel accesul la noi resurse financiare atat din piata de capital, cat si de la banci. Sincronizat cu structura actionariala actuala, consider ca un nou ciclu de dezvoltare a societatii trebuie inceput de catre un nou presedinte. Predau asadar stafeta domnului Alexander Adamescu convins ca perioada cea mai dificila a fost depasita si ca exista toate premisele ca grupul Flamingo sa preia pozitia de lider de piata intr-un orizont de cel mult 3 ani", a declarat Dragos Simion.

Actionarii companiei au aprobat in luna august o emisiune de obligatiuni convertibile in valoare de maxim 7 milioane de euro, pentru refinantarea unor datorii. Fondul de investitii american QVT a contestat hotararea in instanta. QVT ceruse anterior si dizolvarea Flamingo. Reprezentantii Flamingo sustin insa ca QVT va renunta la procese dupa ce si-a vandut luni participatia de 22% pentru 1,2 mil. euro.

Potrivit Flamingo, cumparatorul este un fond strain de investitii, care sustine strategia de dezvoltare a Flamingo.

Actiunile Flamingo au inchis sedinta de ieri la pretul de 0,0352 lei, capitalizarea companiei fiind de 6,4 mil. euro.