Pachetul de 22% din Flamingo vandut de QVT a ajuns tot la Adamescu

Ziarul Financiar 16.09.2009

Firma Midfair Management Services SRL, in spatele careia se afla omul de afaceri Dan Adamescu, a cumparat de la fondul american QVT participatia de 21,96% din Flamingo International (FLA), potrivit raportarilor de pe Bursa.

In aceste conditii, Adamescu devine principalul actionar al Flamingo, cu 39,5% din actiuni, depasindu-l pe Dragos Cinca, fondatorul companiei, care are circa 26% din companie. Al treilea actionar al companiei este Alexandru Ion Tiriac, fiul omului de afaceri Ion tiriac, cu 5% din actiuni.

Oficial firma Midfair Management Services SRL este controlata de un off-shore din Cipru, Midfair Limited, ai carui actionari nu sunt cunoscuti. Sediul firmei este insa la etajul 5 din magazinul Unirea (Piata Unirii nr. 1), unde isi au sediul majoritatea firmelor controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, printre care se numara si Nova Trade, prin intermediul careia Adamescu a preluat la inceputul anului 17,5% din Flamingo. Magazinul Unirea este detinut tot de familia Adamescu.

Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost numit miercuri in functia de presedinte al Consiliului de Administratie la Flamingo, in locul lui Dragos Simion.