Fostul sef al Merrill, despre cheltuielile uriase pentru mobilarea sediului companiei: Daca istoria s-ar repeta, as renova cu mobila de la Ikea

Ziarul Financiar 18.09.2009

John Thain, fostul CEO al Merrill Lynch, care a fost acuzat ca a cheltuit prea mult pentru renovarea unui birou al companiei, a declarat ca ar fi trebuit sa cumpere mobila mai ieftina de la Ikea.

"Am decorat biroul in stilul birourilor Merrill Lynch, care mi s-a parut a fi foarte, foarte frumos", a spus Thain in cadrul unui discurs sustinut la Wharton Business School de la universitatea din Pennsylvania. "A fost o greseala si imi pare rau ca am facut-o. Daca ar fi sa se intample din nou, voi renova cu mobila de la Ikea". Remarca sa a fost intampinata cu rasete si aplauze.

Thain, in varsta de 54 de ani, a spus ca a inapoiat cei 1,2 miliarde dolari cheltuiti de companie pentru renovarea unui birou, a doua camere de conferinta si a receptiei. Thain a fost concediat de la Bank of America, care a cumparat Merrill Lynch la 1 ianuarie pentru 29 miliarde dolari, dupa ce informatii cu privire la costurile renovarii au iesit la iveala. Mobila cu care a fost renovat sediul includea o comoda al carei cost s-a ridicat la 35.000 dolari si o masa din mahon care a costat 25.000 de dolari.

Seful Bank of America, Kennet Lewis, l-a demis pe Thain dupa ce pierderile de 15,3 miliarde dolari inregistrate la Merrill au fortat banca sa apeleze la lichiditati guvernamentale pe fondul informatiilor privind grabirea acordarii de bonusuri pentru angajatii Merrill inainte ca preluarea sa aiba loc.

Thain a declarat ca nu a grabit bonusurile, Bank of America neavand de ce sa fie surprinsa de pierderea inregistrata in trimestrul patru.