RAAL Bistrita da afara 300 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu 21.09.2009

Producatorul de sisteme de racire pentru industria auto RAAL Bistrita estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 25 mil. euro, in scadere cu peste 35% fata de anul trecut, ca urmare a reducerii comenzilor de catre principalii clienti.

"Incepand din trimestrul patru al anului trecut majoritatea clientilor nostri au inceput sa-si reduca comenzile, astfel ca s-au modificat drastic prognozele pentru livrarile din prima parte a anului 2009", a declarat Paul Ilies, directorul general.

In ultimii cinci ani RAAL a exportat peste 98% din productie, pentru diferite utilaje agricole si tractoare, utilaje de constructii, aplicatii industriale, instalatii hidraulice.

In ultimii cinci ani, veniturile totale ale companiei RAAL au crescut de aproape trei ori, ajungand la 45 mil euro in anul 2008 fata de 15 mil. euro in 2004. "In etapa imediat urmatoare compania noastra va disponibiliza 300 de salariati din cei 1.400 existenti, masura absolut necesara pentru imbunatatirea cashflow-ului si a productivitatii muncii. Avand in vedere tendinta actuala de crestere a volumului de comenzi, speram ca dupa un interval de trei luni sa putem reangaja acesti salariati", a spus directorul general al companiei RAAL.

Salariatii detin 93% din titlurile companiei, restul actiunilor fiind detinute de SIF Banat-Crisana.