Proprietarul City Plaza Cluj ridica investitia in hotel la 6,5 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 22.09.2009

Omul de afaceri clujean Sorin Dan, proprietarul hotelurilor de patru si trei stele City Plaza si City Central din Cluj-Napoca, va depasi cu 1,5 mil. euro bugetul de investitii alocat extinderii si reclasificarii la cinci stele a hotelului City Plaza.

Initial, compania Transilvania Development (TD), firma care administreaza hotelurile, a anuntat o investitie de 5 mil. euro in extinderea City Plaza, iar termenul de finalizare era stabilit pentru acest an. In prezent insa, oficialii companiei spun ca unitatea va fi inaugurata abia in luna februarie a anului viitor, datorita contextului economic nefavorabil.

"Vom incheia construirea tuturor camerelor noului City Plaza de cinci stele pana la finele acestei luni, urmand ca pana in ianuarie sa mai fie construite un restaurant romanesc, un restaurant cu specific japonez, un american bar si un centru spa cu piscina. Totodata investitia va creste de la 5 milioane de euro, cat am estimat initial, la 6 milioane si jumatate de euro, si speram noi ca in luna februarie sa inauguram noul hotel", a declarat Cosmin Sindean, managerul City Hotels.

Compania Transilvania Development a achizitionat in anul 2006 aproximativ 1.000 de metri patrati de teren in vecinatatea constructiei existente, pretul de achizitie fiind de aproximativ 500 de euro pentru un metru patrat. Noua aripa va dubla capacitatile de cazare ale City Plaza existente acum.

Noul City Plaza va avea un total de 85 de camere, fata de 41 de camere in momentul de fata. Potrivit reprezentantilor City Hotels, diferentele dintre 4 si 5 stele constau, printre altele, in piscina interioara si un salon in care se poate lua micul dejun separat de restaurant. Momentan principalul concurent al City Plaza este Opera Plaza, de cinci stele.

Conducerea City Hotels estimeaza pentru acest an un grad mediu de ocupare al celor doua hoteluri de aproximativ 60%, in scadere cu pana la 14% fata de anul trecut. In 2008 gradul mediu de ocupare al celor doua hoteluri a fost de 74%.

Transilvania Development estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de circa 2 mil. euro, in scadere cu 13% fata de anul 2008.

In primul semestru din acest an City Hotels a inregistrat o cifra de afaceri de 1 mil. euro, in scadere cu 11% fata de perioada similara de anul trecut.

"Clientii nostri sunt in principal din segmentul business, doar aproximativ 20% dintre persoanele cazate sunt persoane fizice. Piata hoteliera isi continua trendul descrescator si in a doua parte a anului, situandu-se undeva la nivelul din 2007."