Revenire: Sommer: Ne asteapta o perioada „aglomerata"

Ziarul Financiar 23.09.2009

Sommering Instal, una dintre cele mai mari companii de instalatii de pe piata, a inregistrat in primul semestru o scadere de 15% a cifrei de afaceri, pana la 8 milioane de euro, dar estimeaza ca partea a doua a anului va fi mai "aglomerata", datorita noilor contracte semnate si negocierilor in care se afla in prezent cu cinci proiecte imobiliare.

"Dupa primele sase luni ma bucur ca am reusit sa nu pierd niciun om de baza, pentru ca am nevoie in continuare de sudori, electricieni, lacatusi, soferi buni. Nucleul de baza al companiei este reprezentat de peste 100 de oameni din cei 350. Acum ne pregatim sa facem circa 50 de angajari pana in septembrie, pentru ca am castigat recent un nou contract si suntem in negocieri cu alte cinci proiecte pentru realizarea instalatiilor", a declarat Rudolf Sommer (foto), directorul general si proprietarul Sommering Install. Totusi, compania estimeaza pentru 2009 o scadere a afacerilor cu circa 20% fata de anul precedent, pana la 20 mil. euro, din cauza reducerii numarului de contracte.

Compania a semnat recent un contract in valoare de 4,4 mil. euro pentru realizarea sistemului de instalatii pentru cladirea de birouri Lake View de pe bulevardul Barbu Vacarescu, dezvoltat de fondurile de investitii AIG Lincoln si Fabian Romania. Contractul are o posibilitate de extindere pana la 9 mil. euro, avand in vedere ca lucrarile de constructie a cladirii trebuie finalizate in decembrie.