Genesys Systems asteapta afaceri de 12 mil. euro

Autor: Adrian Dumitrache 23.09.2009

Genesys Systems se asteapta sa incheie acest an cu o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, cu 5,5% sub nivelul de 12,7 milioane de euro atins in 2008, in conditiile in care piata s-a contractat in urma reducerii comenzilor, a declarat, pentru Mediafax, directorul general al companiei, Sorin Baltag.

"Lipsa comenzilor, mai ales pe partea de hardware, ne-a determinat sa ne concentram pe promovarea solutiilor software proprii, suita Gesy-Pro, in randul clientilor actuali. Genesys a continuat sa isi imbunatateasca certificarile pe relatia Citrix, Symantec, Microsoft sau Cisco, alaturi de incheierea unui parteneriat cu HP, care se adauga celui cu Dell", a spus Baltag.

Grupului Genesys include si Genesys Distributie si Genesys Distribution Bulgaria.

"In 2008, distributia pe Romania si Bulgaria a adus venituri de 19-20 de milioane de euro. Pentru acest an, ma astept la o scadere cu pana la 20% a businessului de distributie pe ambele piete, cu impact asupra cifrelor la nivel de grup", a spus Baltag.

"Comenzile au scazut, iar resellerii nostri, care activau in zona proiectelor mici, de pana in 50.000 de euro, si-au vazut afacerile afectate. In plus, au scazut si aportul serviciilor. Prin urmare, criza financiara a facut ca 2009 sa fie un an slab pentru marea majoritate a jucatorilor din aceasta piata", a explicat seful Genesys Systems.

Referitor la 2010, Baltag a spus ca nu se asteapta la o imbunatatire semnificativa in absenta unor investitii din partea companiilor straine, care ar genera noi comenzi pe acest segment de piata, asa cum s-a intamplat in 2007-2008.

"Fara investitii straine, business-urile jucatorilor locali din domeniul IT&C vor avea de suferit", a incheiat Baltag.

Cu activitati din 1994, grupul Genesys numara peste 100 de salariati si este unul dintre cei mai importanti furnizori si distribuitori locali IT&C de solutii, sisteme, servicii si aplicatii software.