Urmeaza noi schimbari in conducerea Flamingo: actionarii aleg pe 4 noiembrie un nou Consiliu de Administratie

Ziarul Financiar 23.09.2009

Retailerul IT&C si de electrocasnice Flamingo International (FLA) a convocat o adunare generala ordinara a actionarilor (AGOA) pentru data de 4 noiembrie pentru alegerea unor noi membri in Consiliul de Administratie, dupa ce saptamana trecuta omul de afaceri Dan Adamescu l-a numit pe fiul sau, Alexander Adamescu, in functia de presedinte al companiei.

Alexander Adamescu este membru in Consiliul de Administratie al Flamingo din luna mai a acestui an, dupa ce familia Adamescu a preluat in februarie 17,5% din companie. La inceputul saptamanii trecute, o firma controlata tot de Adamescu a mai luat 22% din Flamingo de la fondul de investitii QVT, astfel ca probabil reprezentantul QVT in CA, Andrey Kruglyklin, va fi inlocuit cu un alt membru din partea familiei Adamescu.

Dragos Cinca, fondatorul companiei, care detine circa 27% din actiuni, ocupa la randul sau un loc in Consiliul de Administratie. Dragos Simion, fostul presedinte al companiei, s-ar putea retrage din conducere, el declarand ca intentioneaza sa-si ia o vacanta la sfarsitul mandatului, care expira anul viitor in luna mai.

Printre actionarii importanti ai Flamingo care ar putea obtine un loc in CA se numara si Alexandru Ion Tiriac, fiul omului de afaceri Ion Tiriac, care detine circa 5,1% din actiuni, fiind in prezent al treilea actionar al companiei.

Al cincilea membru din CA este Stefan Treiber, care a fost numit in luna august in functia de director general interimar in locul lui Jiri Rizek.