Delphi, primii 300 de oameni la Iasi

Autor: Alexandru Anghel 27.09.2009

Producatorul de componente auto Delphi va deschide luna viitoare a treia fabrica din Romania, pentru constructia careia a alocat 100 de milioane de euro, si anunta ca a angajat deja 300 din cei 1.000 de oameni care vor lucra la fabrica din localitatea ieseana Miroslava.

Primii 40 de oameni au fost angajati in luna ianuarie 2008, pentru fabrica ce va produce sisteme de injectie pentru motoare diesel. Fabrica a fost construita pe baza cresterii cererii de tehnologie pentru motoare diesel mai putin poluante, odata cu accelerarea introducerii unor norme de poluare in industria auto in urmatorii ani.

"Astazi avem mai mult de 300 de oameni la fabrica ieseana. Planul nostru este sa demaram oficial productia la noua fabrica in urmatoarele saptamani, iar pana atunci continuam calificarea oamenilor", a declarat Agnieszka Przymusinska, directorul de comunicare al Delphi.

La nivel international Delphi a avut in 2008 un business de 18 miliarde de dolari (12,9 mld. euro) in timp ce pe piata locala cele doua fabrici au cumulat afaceri de peste 150 de milioane de euro, potrivit ultimelor date disponibile.