Dacia: Logan va mai ramane doar cativa ani

Autor: Alexandru Anghel 29.09.2009
Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, a anuntat ca Renault lucreaza la generatia de automobile care va inlocui Logan, generatie care va progresa din punct de vedere tehnic.
"Logan mai ramane cativa ani si ne pastram orientarea. Modelul are o viata scurta pe cand Dacia este perena. Isi va termina programul si va urma o alta familie, cu o alta calitate si alte performante", a spus Stroe.
Pentru inlocuirea gamei de automobile, care are in medie o durata de viata de 6-8 ani in industria auto, Renault va investi anul urmator 200 de milioane de euro, iar obiectivul principal este dezvoltarea Renault Tehnologie Roumanie, care se ocupa de crearea si testarea noilor automobile. "Investitiile vor fi atat pentru centrul de tehnologie, cat si pentru modernizarea instalatiilor din uzina Dacia si dezvoltarea uzinei mecanice", a declarat Francois Fourmont, directorul general al Dacia.
Reprezentantii Dacia au declarat ca modelul ce va inlocui Logan se va incadra in acelasi segment de pret si va urmari aceleasi categorii de consumatori, insa nu s-a stabilit daca va avea alt nume.
Pana la noua generatie constructorul va lansa in februarie 2010 SUV-ul Dacia, la Salonul Auto de la Geneva, acesta fiind ultimul model care a fost dezvoltat pana acum pe platforma tehnica a Logan.