Un sistem alternativ de producere a energiei cu fonduri de la UE

Autor: Adriana Rosoga 01.10.2009

Firma Light Speed Imex din Oradea, care anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de peste 500.000 de euro din vanzarea de produse de vulcanizare si din servicii de mentenanta, a semnat un contract pentru o finantare nerambursabila de 77.000 de euro pentru un proiect prin care compania doreste sa achizitioneze utilaje necesare serviciilor de mentenanta.

Valoarea totala a proiectului "Dotare cu echipamente pentru dezvoltarea activitatii de mentenanta industriala Oradea, judetul Bihor" depus la Agentia pentru Dezvoltare Nord-Vest (ADR Nord-Vest) este de peste 130.000 de euro.

"Vrem sa achizitionam in primul rand un sistem neconventional de producere a energiei electrice care sa eficientizeze functionarea firmei, precum si echipamente care ne sunt utile in oferirea de servicii de mentenata pentru utilajele industriale", spune Ana-Maria Stolnicu, administratorul Light Speed Imex, care este de meserie inginer constructor.

Ea a infiintat firma in 1992, obiectul principal de activitate fiind comertul de materiale si tehnologii de varf pentru industrie si auto. Compania este distribuitor pentru Romania a firmelor Rema Tip Top din Germania, specializata in sectorul industrial si automative, si SGS Tool Company, specializata in productia manufacturiera de mare precizie.

Datorita perioadei foarte lungi de evaluare si aprobare a proiectului, mai mult de un an de zile, precum si a situatiei economice care a dus la scaderea vanzarilor, firma spune ca doreste sa implementeze doar o parte din proiect.

"Este o perioada de criza si nu cred ca piata isi va reveni asa curand. Situatia din piata si durata foarte mare de evaluare ne-a determinat sa fim rezervati si intentionam sa punem in aplicare doar o parte din proiect, respectiv am solicitat doar 28.000 de euro. Am facut o adresa catre ADR Nord-Vest prin care solicitam implementarea doar a unei parti din proiect. Daca nu se va aproba, vom face pe cont propriu investitia", explica administratorul Light Speed Imex. "Partea de cofinantare o vom asigura din sursele proprii asa cum am reusit sa dezvoltam si firma. Nu am apelat la credite si nici nu vom apela."

Firma are in prezent cinci angajati si a externalizat o parte din servicii.

Cine ia banii:

Compania: Light Speed Imex, judetul Bihor

Obiect de activitate: productie consumabile din plastic pentru laboratoare

Proiectul: vanzarea de produse de vulcanizare si din servicii de mentenanta

Valoarea totala a proiectului: 130.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 77.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 500.000 de euro