IPSO vine cu 2 mil. € pentru a vinde tractoare in Oltenia

Autor: Alexandru Anghel 04.10.2009

IPSO Agricultura, divizia dealerului local de automobile IPSO, a investit 2 mil. euro pentru constructia unui dealer regional de tractoare si echipamente agricole in judetul Dolj.

Potrivit reprezentantilor companiei, dealership-ul, construit pe un teren de 1,7 hectare, include pe langa showroom-ul de utilaje si un departament de service si un depozit de piese de schimb.

"Sediul IPSO Agricultura urmareste sa acopere judetele Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti si Valcea", au completat reprezentantii companiei.

Dealership-ul grupului IPSO este una dintre putinele investitii realizate in domeniul distributiei de utilaje agricole. Potrivit presedintelui Roman Brasov, Ioan Neculaie, piata locala are un grad de echipare redus cu utilaje pentru agricultura, deficitul de tractoare la nivel national fiind de 300.000 de tractoare.

IPSO Agricultura este divizia dealerului local de automobile Dacia, Renault si Nissan IPSO, detinut de grupul francez Monnoyeur.

Compania detine la nivel local sapte centre de distributie si reparatie de utilaje agricole, in Mogosoaia, Fetesti, Craiova, Timisoara, Oradea, Targu Mures si Filipesti.

"Sunt in curs de studiere si alte proiecte, care implica planuri de recrutare si formare", au specificat reprezentantii companiei.

IPSO Agricultura are 180 de angajati in distributia de echipamente agricole si este importatorul producatorilor de utilaje John Deere, Kuhn, a tractoarelor Geringhoff si a incarcatoarelor marca Manitou.

Pe piata locala exista circa 15 companii de distributie de tractoare si utilaje agricole care acopera mai mult de cinci judete, precum New Holland sau Valtec Tractoare Cluj.

Grupul producatorilor de utilaje agricole, in special tractoare, s-a redus la cateva companii in ultimii ani, dupa falimentul Tractorul Brasov. Singurii producatori actuali sunt compania bucuresteana Geda Prodexim, MAT Craiova, compania egipteana Chrystal, care asambleaza tractoare pe platforma Roman, si chinezii de la Hoyo, care au demarat constructia unei fabrici in Rasnov.