Catarama, multumit si cu vanzari mai mici cu 12%

Autor: Ioana David 05.10.2009

Grupul de firme Elvila, controlat de omul de afaceri Viorel Catarama, a inregistrat in trimestrul trei al anului o "usoara" crestere a vanzarilor, tendinta care s-ar putea mentine pana la sfarsitul lui 2009.

"In cel de-al doilea semestru, datorita campaniilor de promovare a reducerilor la numite categorii de produse, s-a constatat o usoara crestere a vanzarilor", au spus reprezentantii Elvila.

Promotiile au fost de altfel vesta de salvare si pentru alte companii din industrii lovite de criza precum cea auto, unde jucatorii spun ca nu ar fi putut vinde nimic daca nu ar fi avut reduceri.

Rezultatele din trimestrul trei vin dupa ce in prima jumatate a anului grupul a avut vanzari mai mici cu 12%, dublu comparativ cu nivelul preconizat initial. Cauza principala care a determinat aceasta scadere o reprezinta blocajul din imobiliare cauzat de limitarea creditarii, dar si "neincrederea clientilor finali in dezvoltarea economiei in perioada imediat urmatoare". Anul trecut, grupul a rulat afaceri de 115 mil. euro, iar pentru 2009 cel mai pesimist scenariu luat in calcul prevede o scadere de 15-20% , ceea ce ar duce vanzarile sub 100 mil. euro.