Leonardo intra in reorganizare judiciara

Autor: Cristina Stoian 07.10.2009

Retailerul de incaltaminte si marochinarie Leonardo, cu afaceri de 136 mil euro in 2008, a cerut insolventa, decizand sa intre in reorganizare judiciara la presiunea creditorilor, potrivit Casei de Insolventa Transilvania, care se va ocupa de reorganizarea companiei.

"Cele mai mari datorii sunt catre furnizori. Leonardo a luat aceasta hotarare din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor cu 25% in acest an, dar si din cauza presiunilor din partea creditorilor", a declarat Radu Lotrean, asociat coordonator la Casa de Insolventa Transilvania.

Retailerul, detinut de omul de afaceri Florin Panea, a inchis de la inceputul anului 30 de magazine neprofitabile, disponibilizand in jur de 600 de persoane, dar va continua restructurarea si in a doua parte a lui 2009, urmand sa mai renunte la circa 20 de unitati si aproximativ 300 de angajati, potrivit informatiilor companiei.

Despre cum a fost trimis la pamant retailerul Leonardo, care in 2008 avea afaceri de 136 milioane euro si 200 de magazine in Romania, Ungaria, Bulgaria si Republica Moldova, cititi pe www.businessmagazin.ro.