Cum te poate costa un MBA doar 77 de euro

Autor: Adelina Mihai 07.10.2009

Cititorii ZF pot castiga o bursa in valoare de 35.000 de euro pentru a urma cursurile celui mai scump program de EMBA de pe piata locala, oferit de WU Executive Academy din cadrul Universitatii de Stiinte Economice si Administrative din Viena.

"ZF adreseaza aceasta campanie publicului sau elevat, cu educatie si statut social ridicat, public pentru care dezvoltarea profesionala permanenta si de calitate este o prioritate", sustine Daniela Serban, director de marketing in cadrul companiei PubliMedia Int'l, divizia de publishing a MediaPro.

Candidatii trebuie sa fie abonati la ZF timp de un an (pretul unui abonament fiind de aproximativ 77 de euro) si se pot inscrie pentru a obtine bursa in perioada 14 septembrie - 18 octombrie 2009. Cei care vor sa castige cei 35.000 de euro trebuie sa completeze o serie de formulare online si sa trimita prin e-mail, fax sau pe adresa fizica a redactiei documentele care necesita semnaturi oficiale.

In medie, absolventii programelor de MBA de pe piata locala castiga 2.650 de euro net lunar, potrivit topului MBA lansat in luna martie de ZF. Dealtfel, managerii romani care sunt interesati sa urmeze un astfel de program spera sa li se dubleze salariile dupa absolvire.

"In conjunctura economica prezenta, care forteaza multe companii sa isi reduca bugetele de training, ne-am adecvat strategia de marketing la necesitatile actuale ale celor care ne citesc. Astfel, prin aceasta campanie urmarim sa le facilitam cititorilor atingerea obiectivelor profesionale", adauga Serban.

Printre conditiile de inscriere in concurs se numara redactarea a doua scrisori de recomandare si una de motivare (in limba engleza). Cititorii trebuie sa explice comisiei de evaluare de ce au nevoie de un astfel de program, care sunt obiectivele pe care le urmaresc dupa absolvirea lui sau care au fost cele mai provocatoare probleme de business cu care s-au confruntat pana acum. Printre criteriile de eligibilitate se numara absolvirea unei facultati, cinci ani de experienta de lucru pe o pozitie de management, cunostinte bune de limba engleza, precum si abilitatile de leadership sau de comunicare. In comisia de evaluare vor fi membrii delegati ai universitatii, doi absolventi ai programului si doi membri ai redactiei ZF, care vor selecta cinci candidati pentru interviu.

Programul de EMBA oferit de WU Executive Academy, care se desfasoara pe o perioada de 14 luni, este cel mai scump de pe piata locala, intrucat celelalte programe de MBA sau EMBA din Romania nu costa mai mult de 20.000 de euro.