OTP mai pregateste un fond, dupa ce a listat ieri OTP WiseRO

Autor: Andrei Chirileasa 08.10.2009

OTP Asset Management, divizia de administrare a activelor a OTP Bank, va lansa la sfarsitul anului un nou fond de investitii cu capital garantat, care ar urma sa fie listat la Bursa la inceputul anului viitor.

Acesta ar fi al doilea fond pe care OTP il listeaza la Bursa, dupa OTP WiseRO (WRO), care a intrat ieri la tranzactionare. Titlurile fondului OTP WiseRO au inchis prima sedinta de tranzactionare cu o crestere de 5% fata de pretul platit de investitori in oferta publica initiala derulata in luna iulie.

Fondul listat ieri de OTP este primul produs structurat de pe Bursa, acesta urmarind evolutia indicelui american S&P 500, si, totodata, primul fond cu capital garantat, banca garantand ca dupa trei ani de la lansare, investitorii isi vor recupera in intregime suma investita initial, de 200 de lei/unitate. Fondul investeste intr-un instrument financiar derivat de tip index swap, ce are la baza indicele SGI Wise US Long/Short Vol Target - dezvoltat de Societe-Generale Corporate & Investment Banking si calculat zilnic de Standard & Poor's. In functie de randamentul oferit de indicele SGI Wise, fondul va plati in fiecare an investitorilor o cota-parte din profit.

"Avand in vedere structura fondului, pretul titlurilor nu poate decat sa urmareasca evolutia indicelui S&P 500", a declarat Catalin Iancu, directorul OTP Asset Management.

Tranzactiile cu titluri OTP WiseRO s-au derulat ieri la preturi cuprinse intre 202 si 219 lei, pretul de inchidere fiind de 210 lei. Valoarea tranzactiilor a fost insa redusa, de doar 12.000 de lei.

In cadrul ofertei publice a OTP WiseRO au subscris peste 700 de investitori, suma totala subscrisa fiind de 8,95 mil. lei. Oferta a fost intermediata de firma de brokeraj Intercapital Invest.

OTP Asset Management pregateste lansarea unui nou fond, oferta urmand sa aiba loc pana la sfarsitul anului. "Vom lansa un nou fond inchis de investitii, cu capital garantat, dupa modelul OTP WiseRO. Avem la CNVM in curs de aprobare documentele fondului si speram sa primim avizul Comisiei in urmatoarele doua-trei saptamani. Probabil ca oferta se va incheia in luna decembrie", a declarat Iancu. Viitorul fond de investitii va urmari performantele unui indice sectorial din afara Romaniei.

OTP Asset Management mai are in portofoliu trei fonduri deschise si unul inchis, cu active cumulate de 115 mil. lei, compania ocupand locul al cincilea in topul administratorilor de fonduri, cu o cota de piata de 4,3%.