MKB Romexterra taie dobanzile la creditele in euro

Autor: Liviu Chiru 11.10.2009

MKB Romexterra, filiala locala a MKB Bank din Ungaria, controlata de grupul german Bayern LB, a redus dobanzile la creditele in euro cu garantii imobiliare cu pana la patru puncte procentuale, aducandu-le astfel pe palierul de 7%-8% pe an.

Astfel, pentru un credit de investitii imobiliare dobanda a coborat cu 4,35 puncte procentuale, pana la 7,25% pe an. Dobanda anuala efectiva, pentru un credit rambursabil in 25 de ani, este de 7,87% pe an. Dobanda este calculata in functie de indicatorul pietei monetare din zona euro - EURIBOR pentru scadenta de trei luni, la care se adauga o marja fixa de 6,5 puncte procentuale.

MKB Romexterra vine cu una dintre cele mai lungi perioade de rambursare de pe piata - 40 de ani, iar clientii pot negocia o perioada de gratie de pana la un an, timp in care rata lunara contine doar dobanda pentru sumele imprumutate.

La creditele de nevoi personale cu garantii imobiliare dobanda este acum de 8,25% pe an, in scadere cu 3,75 puncte fata de nivelul precedent.

Banca a renuntat la comisionul lunar de gestiune, iar pentru rambursarea anticipata comisionul a fost redus cu trei puncte procentuale, la 1%.