Singurul hotel de 5 stele din Cluj, minus 10%

Autor: Laurentiu Cotu 13.10.2009

Hotelul de cinci stele Opera Plaza din Cluj-Napoca detinut de fratii Octavian si Calin Buzoianu a inregistrat in primele noua luni un grad mediu de ocupare de 66%, in scadere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Tot in aceasta perioada cifra de afaceri Opera Plaza a scazut cu 10% fata de intervalul ianuarie-septembrie din 2008.

"Piata hoteliera clujeana a inregistrat scaderi inca de anul trecut, aceasta situatie mentinandu-se si in primele noua luni ale anului 2009. Credem ca trendul va continua si in urmatoarea perioada de timp", a declarat Anca Popovici, sales & marketing manager al Opera Plaza.

Reprezentantii hotelului de cinci stele din Cluj estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 2,7 mil. euro, in scadere cu 10% fata de anul trecut.

Oficialii Opera Plaza estimau la inceputul anului in curs un grad mediu de aproximativ 70%, in scadere cu 6 procente fata de anul 2008.

Conducerea hotelului clujean a declarat ca in acest an nu se vor realiza investitii majore in cadrul Opera Plaza si ca intentioneaza sa deruleze programe de formare profesionala a angajatilor.

Construit pe fostul amplasament al fabricii de dulciuri Feleacul, hotelul are 52 de camere si apartamente si a fost finalizat in iulie 2006, in urma unei investitii de 4,5 milioane de euro. Anul trecut piata hoteliera clujeana era estimata la 30 de milioane de euro.