Mega Image isi face centru logistic in Popesti-Leordeni cu 15-20 mil. euro

Autor: Mihaela Popescu 13.10.2009

Grupul belgian Delhaize le Lion, care opereaza cea mai mare retea de supermarketuri din Capitala, Mega Image, va demara in perioada urmatoare constructia unui centru logistic in Popesti-Leordeni (judetul Ilfov), potrivit datelor furnizate de Archicom, proiectantul depozitului.



Acesta ar urma sa fie al treilea centru de distributie al retelei in Bucuresti. Ultima investitie in logistica a operatorului Mega Image a fost realizata in 2007, fiind inchiriat un spatiu de peste 3.500 de metri patrati in parcul logistic Cefin din apropierea orasului. Din 2007 si pana in prezent reteaua

si-a accelerat expansiunea, dublandu-si numarul de unitati operationale. Astfel, anul trecut au fost integrate in reteaua Mega Image cele 14 magazine La Fourmi preluate de Delhaize de la fondul de investitii Global Finance, iar in acest an compania a continuat achizitiile prin preluarea a patru supermarketuri Prodas de la un investitor roman.

Retailerul opereaza 47 de magazine in acest moment si a avut in 2008 vanzari de 132 mil. euro.

Sustin extinderea

Reprezentantii Delhaize nu au dorit sa dea detalii despre constructia noului centru logistic. Investitiile realizate de Mega Image in Popesti-Leordeni ar putea fi estimate la peste 15-20 mil. euro prin comparatie cu un proiect similar finalizat de competitorul sau Billa la Brazi (judetul Prahova) in 2007. Noul depozit ar putea sustine continuarea extinderii Mega Image, atat in Capitala, cat si in alte orase din sudul tarii. De altfel, in acest an retailerul a reluat expansiunea in afara Bucurestiului deschizand a treia unitate a sa din Constanta.

Grupul Delhaize a majorat capitalul social al retailerului Mega Image cu 17 mil. euro in luna aprilie a acestui an, pentru a finanta extinderea in 8 spatii. Pana acum au fost inaugurate doua unitati noi, in Bucuresti si Constanta, iar in ultimul trimestru din 2009 vor fi finalizate alte 4 proiecte de extindere, potrivit Ralucai Pavel, manager de markering la Mega Image. Investitiile din ultimele trei luni ale anului ar putea fi estimate la 8-9 mil. euro.

Vanzari in crestere

Anul trecut belgienii au extins Mega Image in patru spatii noi, investind in acelasi timp in remodelarea si rebrandingul unitatilor La Fourmi, proiect finalizat la jumatatea lui 2009. Astfel, pe fondul extinderii retelei, afacerile Mega Image au crescut anul trecut cu 45%, pana la 485,7 mil lei (132 mil. euro), insa compania a trecut pe pierdere.

Astfel, dupa ce in 2007 a realizat un profit net de 1,8 mil. lei (0,5 mil. euro), anul trecut Mega Image a raportat la Ministerul de Finante o pierdere de 2,9 mil. lei (0,8 mil. euro).

Raportarile financiare ale Delhaize din acest an indica un avans de 20% la nivelul vanzarilor in Romania si Indonezia in semestrul I fata de aceeasi perioada din 2008. Excluzand insa rezultatele financiare ale retelei de magazine La Fourmi, integrata anul trecut, veniturile grupului belgian au crescut cu 2,5% pe cele doua piete emergente.