Ce companii de la Bursa mai ofera un potential ridicat de crestere in opinia analistilor Target Capital

Autor: Rares Jitianu 14.10.2009

Analistii casei de brokeraj Target Capital considera ca societatile mai putin tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti ofera cel mai mare potential de crestere pentru urmatoarele 12 luni, in vreme ce societatile din sectorul constructiilor tind sa inregistreze corectii.

Din punctul de vedere al analistilor producatorul de hartie si carton Ecopak Ghimbav (AMCP), societate listata la categoria a treia a pietei RASDAQ, care a inregistrat numai 16 tranzactii in acest an, ofera un potential de crestere de 111%. In acest an, actiunile Ecopack au avansat cu aproape 19%.

"In cazul Ecopack, Upet, Nutricom, rationamentul fundamental al recomandariilor consta in perspectivele pentru evolutia sectoarelor in care activeaza aceste companii. De exemplu, ramura ambalaje de carton si hartie reprezinta un sector leading pentru economie in general, in conditiile in care in cadrul intrarii intr-un nou ciclu economic creste in primul rand cererea de ambalaje. La Ecopack principala problema este free-float-ul redus, compania fiind mult subevaluata din punct de vedere fundamental", spune Andrei Radulescu, analist la Target Capital.

Un potential important de crestere mai ofera si societatile Upet Targoviste (UPET), Nutricom Oltenita (NUTE), Impact Bucuresti (IMP) si Avicola Buzau (AVZU). Analistii Target Capital vad pentru producatorul de utilaje petroliere Upet un potential de crestere de 91%, in vreme ce dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti ar putea avansa cu 76%.

"Investitorii si-ar putea indrepta atentia spre alte societati decat blue-chips-uri in masura in care nu vom asista la deteriorarea climatului bursier international sau a celui intern. Pe un orizont de timp mediu, de 3 ani, cred ca am putea asista la cresteri semnificative, indeosebi la nivelul titlurilor din sectoare care vor inregistra o performanta superioara celei inregistrate per ansamblu la nivel de economie. S-ar putea remarca sectorul energetic, unde UPET este o companie extrem de ieftina din toate punctele de vedere, industria aluminiului, agricultura si industria alimentara, precum si industria ingrasamintelor chimice", spune Radulescu.