Cum s-a restructurat Edy, cel mai mare transportator roman

Autor: Iuliana Roibu 13.10.2009

Alin Popa, unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri locali, care controleaza transportatorul Edy, a vorbit pentru prima data despre masurile de restructurare pe care le-a luat in cel mai greu an pentru businessul romanesc.

Lider de piata in domeniul transportului rutier de marfuri, prin firma Edy Spedition, Alin Popa a renuntat de mai bine de un an la conducerea companiei, angajand o echipa de manageri care a restructurat firma, pentru a trece cu bine peste criza economica.

"Am luat cateva decizii mai mult sau mai putin atipice la sfarsitul lui 2008 si inceputul lui 2009, pentru a reduce costurile si a eficientiza compania", povesteste Florin Gontariu, directorul de operatiuni al Edy, grup cu afaceri de 150 mil. euro.

Printre masuri, s-au numarat renuntarea la polita CASCO pentru camioane, vanzarea cauciucurilor si inchirierea lor ulterioara, precum si vanzarea prin buy-back a 200 de ca-mioane, parcul Edy Spedition fiind in acest moment de 1.000 de camioane.

"Perceptia mea este ca totdeauna firmele bune ies si mai bune dupa perioade mai dificile. In business, fiecare zi e o oportunitate, dar in perioada asta sunt mai multe oportunitati intr-o singura zi. A fost mai greu in prima parte a anului, dar acum e ok", spune Alin Popa.

Cititi mai multe despre povestea Edy in numarul din aceasta saptamana al revistei BUSINESS Magazin (www.businessmagazin.ro).