Financial Times: "Impactul economic imediat" al caderii Guvernului Boc va fi "probabil limitat"

Ziarul Financiar 14.10.2009

Situatia politica din Romania ar putea duce la nerespectarea conditiilor impuse de acordul incheiat cu Fondul Monetar International (FMI), apreciaza mai multe surse din presa internationala, Financial Times considerand insa ca "impactul economic imediat" al caderii Guvernului va fi "probabil limitat".

Caderea Cabinetului aflat la putere de mai putin de un an a sporit incertitudinea politica in Romania, tara afectata de recesiune, in contextul in care se incearca implementarea unui pachet de reforme economice dure, impuse de FMI. Totusi, "impactul economic imediat al caderii Guvernului va fi probabil limitat", se arata in articolul publicat in Financial Times.

"Sunt destul de sigur ca acordul cu FMI va fi respectat indiferent de cine se afla la putere. Aspectul monetar al pachetului este responsabilitatea bancii centrale, asa ca nu este o problema, iar urmatoarea runda de reforme structurale este prevazuta abia in martie", a declarat Liviu Voinea, un economist de la organizatia Grupul de Analiza Economica.