Geoana: Nu exista niciun argument impotriva nominalizarii lui Klaus Iohannis in functia de premier. Un guvern "de uniune" ia prea mult timp

Ziarul Financiar 14.10.2009

"Din punctul de vedere al afirmatiilor si sugestiilor facute de presedintele Traian Basescu, pozitia PSD-PC este ca in acest moment nu exista niciun argument impotriva nominalizarii lui Klaus Iohannis pentru functia de premier. Domnul Basescu a fost primar, domnul Boc a fost primar, nu vad de ce Iohannis nu ar putea conduce guvernul", a declarat miercuri presedintele PSD Mircea Geoana, dupa consultarile partidelor politice cu presedintele Traian Basescu.

Referitor la crearea unui guvern de uniune nationala, sugestia facuta de presedintele Romaniei, Mircea Geoana a declarat ca o astfel de constructie ar dura prea mult timp si s-ar putea "intinde pana dupa alegeri"

"Aluzia pe care Traian Basescu a facut-o referitor la un premier familiarizat cu FMI mi se pare o varianta mai degraba potrivita pentru un ministru de finante pentru ca in acest moment este nevoia de un premier care sa poata gestiona aceasta criza socio - economica", a comentat Mircea Geoana declaratiile presedintelui.