Top 5 cresteri si scaderi la BVB in sedinta de miercuri

Ziarul Financiar 14.10.2009

Sedinta de tranzactionare de miercuri a adus pentru titlurile Azomures cel mai mare avans din piata, acestea avansand cu 16,7%, pe un rulaj de 1,5 mil. lei. Avansuri puternice, de peste 14%, au fost inregistrate si de actiunile Amonil Slobozia si Turbomecanica, venite insa pe rulaje de sub 200.000 de lei. Un avans important a mai fost cunoscut astazi si de actiunile Dafora Medias, acestea sarind cu 9,4%.

La nivelul corectiilor, actiunile Farmaceutica Remedia au inregistrat cea mai puternica pierdere din piata astazi, de 3,2%, pe un rulaj de numai 3.600 de lei. Pierderi au mai fost cunoscute si de Comcm Constanta, VES SA si Casa de Bucovina, cu deprecieri mai mici de 2,2%.

SIF Oltenia si-a mentinut statutul de cea mai lichida companie din piata, cu un rulaj de 4,4 mil. lei, pe locul al doilea plasandu-se SIF Moldova, cu un rulaj de 3,9 mil. lei. Banca Transilvania a cunoscut al treilea rulaj din piata, de 2,8 mil. lei, fiind urmata de Petrom, cu tranzactii totale in valoare de 2,5 mil. lei.