Micii distribuitori din constructii cauta salvarea la retele

Autor: Mihaela Popescu 14.10.2009

Doi dintre cei mai mari distribuitori de materiale de constructii, Ambient Sibiu si Dedeman Bacau, cu afaceri de peste 200 mil. euro fiecare, au primit in ultima vreme cereri de parteneriate de la distribuitorii mai mici, care nu mai fac fata pe o piata in scadere cu peste 30% de la inceputul anului.
"Am primit cateva propuneri, dar magazinele sunt foarte greu de integrat in reteaua noastra, fie din cauza formatului, fie pentru ca locatia nu este buna din punctul nostru de vedere sau din cauza calitatii slabe a constructiei magazinelor respective", a declarat Dragos Paval, actionarul majoritar al retelei de magazine de bricolaj Dedeman din Bacau. El nu a precizat insa numele companiilor care au batut la usa retelei in cautarea unui "colac de salvare".
Pe de alta parte, Ioan Ciolan, actionarul majoritar al Ambient Sibiu, a incheiat doua parteneriate cu un distribuitor de seminee din Sibiu (Trotter) si cu firma Daniel Trading din Avrig, in urma carora cele doua companii pot folosi brandul Ambient si pot beneficia de sistemul de distributie al grupului sibian.
Ciolan a precizat ca reteaua sa nu percepe niciun fel de taxe firmelor care intra sub umbrela Ambient, iar cele doua firme partenere au un business de 1-2 mil. euro.