Fondul de investitii STK Emergent, mai bogat cu 12 mil. lei

Autor: Roxana Pricop 15.10.2009

Fondul inchis de investitii STK Emergent, listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a inregistrat o crestere de 20% a activelor pana la 77,6 mil. lei in primele noua luni ale anului, potrivit raportului lunar emis de administrator-societatea STK Financial. Peste jumatate din activele fondului sunt investite in active imobiliare, mai exact in vehiculul de investitii STK Properties.

Plasamentele STK Emergent pe Bursa erau in valoare de 36,8 mil. lei la finele lunii septembrie. Principalele investitii sunt actiunile celor cinci Societatii de Investitii Financiare (SIF-uri) care au atras peste 18 mil. lei, urmate de titlurile BRD cu 8 mil. lei si cele ale societatii Constructii Bihor cu 3,3 mil. lei. In luna septembrie, fondul si-a lichidat participatia la Feroneria Arad, valoarea titlurilor detinute fiind de peste 400.000 lei la finele lunii august.
Pe Bursa, titlurile STK Emergent au incheiat sedinta de tranzactionare de azi in usoara crestere, pana la un pret unitar de 38 lei, la o capitalizare bursiera de 23,1 mil. lei.