Bergenbier face 300 mil. euro in tranzactia ABInBev - CVC

Autor: Diana Tudor Stoica 15.10.2009

Fondul de investitii CVC Capital Partners, care controleaza peste 50 de companii cu afaceri de 88 mld. euro in intreaga lume, va prelua operatiunile locale ale grupului belgian ABInBev (ABI), producatorul Bergenbier, intr-o tranzactie estimata de ZF la cel putin 300 mil. euro.

"Este o miscare buna pentru brand. In conditiile actuale, Bergenbier devine al doilea brand ca marime din portofoliul de beri al CVC, dupa Jelen Pivo din Serbia", a declarat pentru ZF Mihai Ghyka, fostul executiv al InBev Romania si unul dintre oamenii-cheie in dezvoltarea marcii Bergenbier.

InBev Romania este al treilea jucator de pe piata berii, cu cota de piata de 19% in 2008. "CVC Capital Partners s-a angajat sa dezvolte in continuare afacerea. CVC priveste actualii executivi si angajati ai companiei ca factori-cheie in procesul de a atinge telurile propuse", a declarat pentru ZF Eduardo Luz, general manager al InBev Romania.

CVC va achizitiona operatiunile ABI de pe opt piete europene, intr-o tranzactie de 1,5 mld. euro. Romania este cea mai mare din cele opt piete implicate in aceasta tranzactie, vanzarile de pe piata locala reprezentand peste 25% din total, astfel ca valoarea tranzactiei se ridica la cel putin 300-350 mil. euro.