Panasonic ar putea construi fabrici noi in Europa si India

Ziarul Financiar 16.10.2009

Producatorul de electronice Panasonic, care detine o importanta cota de piata in Japonia, ia in considerare mutarea fabricilor in Europa si India, pentru a beneficia de costurile mici de productie, informeaza Wall Street Journal.

Miscarea vine la scurt timp dupa ce producatorul japonez a anuntat ca intentioneaza sa inregistreze venituri de 11 miliarde dolari in anul fiscal care se incheie in 2011, din vanzarea de aparate electrocasnice.

Conform directorului executiv al companiei, Kazunori Takami, compania nu exclude construirea de fabrici in Europa, pentru a reduce costurile de transport pentru produsele comercializate pe acest continent. Takami a mentionat ca vanzarea de electrocasnice precum frigidere si masini de spalat pe pietele europene va aduce 10% din veniturile totale ale companiei, acestea urmand sa se dubleze la 70 miliarde yeni in anul fiscal care se va incheia in martie 2013 de la 36 miliarde yeni, valoare estimata pentru anul fiscal curent, care se va incheia in martie 2010.

Panasonic considera ca pietele emergente - considerate de companie a fi Brazilia, Rusia, India, China, Vietnam, Mexic, Indonezia, Nigeria, Turcia si tarile balcanice - vor depasi pietele din America de Nord si Uniunea Europeana pana in 2013.