Elboris a renuntat la o investitie de 3 mil. euro intr-un centru logistic

Autor: Laurentiu Cotu 18.10.2009

Conducerea companiei Elboris Com din Cluj-Napoca, care desfasoara activitati de comercializare si distributie a bauturilor alcolice si alimentare in judetele Cluj si Bihor, a stopat o investitie de 3 mil. euro intr-un centru logistic in judetul Bihor.

"Cu toate ca intentia noastra a fost sa demaram acest proiect inca de anul trecut, datorita crizei financiare am hotarat sa renuntam momentan la aceasta investitie. Construirea acestui centru logistic se va produce in momentul in care piata va permite acest lucru", a declarat pentru ZF Transilvania Emilia Bor, presedintele companiei Elboris Com.

Conducerea companiei clujene estima la inceputul anului o scadere a cifrei de afaceri pentru 2009 cuprinsa intre 5% si 10%, pe fondul crizei financiare care afecteaza in mare masura piata de FMCG (bunuri de larg consum).

Elboris Com a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 22 mil. euro.

"Ne vom orienta si spre alte domenii de activitate datorita crizei financiare care afecteaza bunurile de larg consum. Am renuntat la unele dintre produsele comercializate si cautam noi parteneri de afaceri in contextul in care diversi clienti vor ajunge la faliment", a mai spus Emilia Bor.

Potrivit reprezentantilor Elboris, reteaua de distributie a companiei acopera localitatile din judetele Cluj si Bihor, produsele firmei adresandu-se in special sectorului HoReCa si unitatilor din localitatile limitrofe oraselor mari si medii din zona. Compania desfasoara activitati de comercializare si distributie a bauturilor alcoolice, bere, vin, bauturilor alimentare, sucuri naturale si acidulate, apa minerala prin intermediul punctelor de desfacere din localitatile Floresti si Oradea si al retelei de distributie prezenta in judetele Cluj si Bihor.

Elboris este distribuitor al produselor firmelor Ursus Breweries si Prodvinalco si desfasoara activitati de vanzare in sistem angro a brandurilor Ursus, Timisoreana, Ciucas, Peroni, Neumarkt, Stalinskaya, Perla Harghitei, dar si a diferitelor marci de vin si apa minerala.

Compania a fost infiintata in anul 1994. Incepand din 1996, timp de doi ani Elboris devine distribuitorul produselor companiei Ursus in judetul Galati, iar din anul 2002 compania demareaza distributia marfurilor Ursus si Prodvinalco in municipiul Cluj-Napoca si in localitatile limitrofe judetului Cluj. Capitalul companiei este integral privat si este detinut de catre un asociat unic, numarul mediu de angajati ai firmei clujene fiind de 99 de salariati.