Calburean si-a asigurat forajul pe un an la Dafora

Autor: Rares Jitianu 18.10.2009

Compania de foraj si constructii Dafora Medias (simbol DAFR), controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, a castigat de curand un contract de lucrari de foraj in valoare de 74 mil. lei (17,2 mil. euro) cu Romgaz.

In conditiile in care Dafora a inregistrat in primele sase luni afaceri in scadere cu 36%, de 76,3 mil. lei (circa 18 mil. euro), iar ponderea lucrarilor de foraj in totalul veniturilor a fost anul trecut de circa 58%, contractul recent castigat de firma ar putea asigura activitatea de foraj a companiei pe circa un an de zile.

Dafora desfasoara si lucrari de constructii, care au o pondere importanta in afacerile societatii, scaderea acestui sector cauzand in prima jumatate a anului si diminuarea afacerilor companiei.

Conform unui raport emis de Dafora, contractul va fi incheiat cu Romgaz, decizia de atribuire a lucrarilor urmand sa devina definitiva dupa expirarea termenului legal de depunere a contestatiilor si dupa solutionarea acestora.

Pentru acest an, compania estima ca va obtine venituri totale in valoare de 229,8 mil. lei si un profit net de 6,1 mil. lei. Profitul Dafora s-a redus semnificativ in prima jumatate a acestui an, la circa un milion de lei.

Ultima tranzactie cu titlurile Dafora Medias s-a perfectat pe Bursa la un pret de 0,111 lei/actiune.