Synevo a facut 12 mil. euro din servicii de laborator

Autor: Ioana David 19.10.2009

Synevo Romania, divizia de laboratoare medicale a grupului Medicover, a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 12 mil. euro, in crestere cu 20% raportat la aceeasi perioada din 2008.

"Cresterea actuala a cifrei de afaceri se datoreaza veniturilor din serviciile prestate catre segmentul privat. Anul trecut in perioada similara ofeream 500 de investigatii diferite. In acest an am ajuns sa oferim 1.000 de analize diferite de laborator medical. Aceasta dezvoltare are la baza si colaborarea cu laboratoarele Synevo din Germania", a spus Virgil Ivan, directorul general al companiei.

Rezultatele din aceasta perioada sunt in linie cu bugetul intregului an, astfel ca in decembrie cifra de afaceri ar putea ajunge la 17 mil. euro.

Pana la sfarsitul anului, Synevo are prevazuta deschiderea unui nou laborator in Brasov (in luna noiembrie), a 12-a unitate din cadrul retelei, dar si finalizarea laboratorului central al Synevo Romania.

Compania a anuntat anterior ca va derula investitii de 5 mil. euro in finalizarea unui laborator de mari dimensiuni in Capitala. Intregul proiect, care se va intinde pe o suprafata de 5.000 mp, va cuprinde si o parte logistica si de birouri si este estimat la 10 mil. euro.

"2010 cred ca va fi un an dificil pentru serviciile de laborator, in special pe relatia cu sistemul public care practic este dezorganizat in ceea ce priveste resursele, stabilitatea si predictibilitatea finantarii serviciilor", spune Ivan. Compania nu are in vedere reduceri de personal.

Piata serviciilor de laborator este extrem de fragmentata, cu multi jucatori de talie mica care fac rulaje de cateva sute de mii de euro.