Croitoru a iesit de la intalnirea cu opozitia asa cum a intrat: fara sustinere pentru formarea unui guvern

Ziarul Financiar 20.10.2009

Lucian Croitoru, premierul desemnat, s-a intalnit astazi la Palatul Parlamentului la ora 14:00 cu liderii opozitiei (PSD, PNL, UDMR) in incercarea de a-i convinge sa i se alature in formarea unui guvern. Opozitia i-a respins insa oferta, mentionand ca ei merg in continuare pe mana primarului Sibiului, Klaus Iohannis ca premier.

Pe holurile puterii se discuta posibilitatea ca Lucian Croitoru sa-si depuna mandatul in fata presedintelui Basescu pentru ca nu poate forma guvernul, varianta respinsa insa de Croitoru.

In timpul in care lideriii politici isi disputa puterea si mesajul electoral, avand in vedere ca peste o luna sunt alegeri prezidentiale, institutiile financiare internationale amana pe capete vizita la Bucuresti, ceea ce lasa bugetul statului fara sustinere financiara la finalul anului.

Statul are nevoie de la creditorii internationali de 3,5 miliarde de euro pentru a trece anul, in caz contrar fiind nevoit sa intre pe piata interna, ceea ce va duce la un razboi cu sectorul privat pentru atragerea pentru resurse financiare.