Adrian Nastase, trimis in judecata de DNA pentru dare de mita

Ziarul Financiar 21.10.2009

Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru dare de mita, intr-un dosar in care vor mai fi judecati fostul sau consilier Ristea Priboi si Ioan Mlinescu, fost presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, scrie Mediafax.

Procurorii au stabilit ca, in noiembrie 2000, Ioan Melinescu, in calitate de membru al Plenului Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, i-a contactat, cu sprijinul persoanei denuntatoare, pe Ristea Priboi si pe Adrian Nastase, carora le-a comunicat ca, in cadrul institutiei in care isi desfasura activitatea, se afla in lucru, cu propunere de informare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o lucrare avand ca obiect depunerea in numerar a unei sume de 400.000 de dolari, intr-un cont bancar avand-o ca titular pe Nastase Daniela, sotia lui Adrian Nastase.

Cu aceasta ocazie, Melinescu i-a promis lui Nastase ca va bloca lucrarea pana dupa alegerile din decembrie 2000, sugerand ca acest dosar trebuie sa dispara. Nastase Adrian s-a declarat de acord cu propunerea respectiva, aratand ca urmareste aceasta finalitate, sustin procurorii.

Cititi mai mult pe www.mediafax.ro