Cea mai importanta banca de investitii din SUA cere publicului sa invete sa "tolereze inegalitatea" bonusurilor

Ziarul Financiar 21.10.2009

Unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Marea Britanie, vicepresedintele celei mai importante banci de investitii din SUA, Goldman Sachs, a sugerat ca inegalitatea creata de salariile uriase ale bancherilor este un pret ce trebuie platit pentru cersterea prosperitatii, informeaza The Guardian.

Brian Griffiths, care a fost si consilier special al premierului Margaret Thatcher, a spus ca bancile nu ar trebuie sa se simta prost pentru recompensele pe care le acorda angajatilor.

Vorbind in fata unei audiente la Catedrala St Paul din Londra despre moralitatea in economie, Griffiths a spus ca publicul ar trebui sa "tolereze inegalitatea ca o cale de a obtine o prosperitate mai mare pentru toti".

In ciuda critilor puternice venite din partea contribuabililor si a mass-media, acesta a declarat ca bonusurile bancherilor trebuie vazute ca parte a unei investitii pe termen lung in economia Marii Britanii.

Griffiths a spus ca multe banci sunt pregatite sa isi relocheze operatiunile in cazul in care guvernul va hotari sa intervina in politicile de bonificare ale acestora.

Goldman Sachs se pregateste in prezent sa plateasca cele mai mari bonusuri din istoria institutiei, celor 31.700 de angajati.